Andreas Annerfeldt
Albert Åkesson
Jonathan Sjöslätt

-----------------------------------

Lördag, smådugg, toppen mot botten. En tuff match på förhand trots att Hörby bara släppt in 23 mål.

En match som i våras slutade med 3-1 vinst för dagens hemmalag Hörby. Ett Hörby som leder serien och ett RAIF som ligger precis ovanför strecket.

Två lag som ville ta initiativ direkt och vill ha kontroll på matchen. Vi fick vänta till den 15 minuten innan första målchansen kom och då var det Hörbys innermittfältare som smet igenom RAIF försvaret men Jakob är snabbt ute och avstyr möjligheten som slutar med inspark till RAIF. Sen kom det som i RAIF ögon inte fick hända. Fisnik Alaj fick bollen och tid. Han kliver runt ena backen och sätter 1-0 otagbart för Jakob. Detta sker i den 20 minuten. Efter 23 minuter kommer Hampus Svensson snyggt runt på sin kant och slår ett bra inlägg som tyvärr Rasmus Ridell inte hinner fram på och som går till hörna.
I den 34 minuten händer en sak som inte är bra för RAIF. Pontus Haraldsson blir varnad och blir därmed avstängd i nästa match. Kort därefter får RAIF en frispark i farligt läge som Rasmus Ridell slår i muren. 1-0 står sig in i paus.

Andra halvlek drar igång och efter bara några minuter får Hörby ett gult kort och RAIF får en frispark i ett bra läge där Joni skjuter strax ovanför ribban. Bollen tar dock på en Hörby-spelare men i hörnan som följer blir de ingen målchans.
Bara i minuten efter får Hörby en kontring där Jakob gör en kanonräddning och i hörnan som följer har Hörby-spelaren nästan öppet mål men hinner inte riktigt fram till bollen i tid och den går ut till inspark.

Detta spel reflekterar matchen ganska bra, RAIF har mycket boll och försöker ta sig fram till målchanser och Hörby satsar på kontringar via farliga anfallaren Fisnik Alaj. RAIF får en del halv-chanser och en del gratischanser men även om RAIF i minut 75' går ner på trebackslinje och även flyttar upp Pontus för att vinna nickdueller vill inte bollen in i mål och 1-0 till Hörby står sig matchen igenom.

I nästa match är det IFK Simrishamn som kommer till Granhällans IP och det är bara 3 poäng som gäller!
Matchen spelas på fredag den 9 september klockan 18:30.
Vi ses väl där?

IFK Simrishamn har just nu 1 poäng mer än RAIF så en vinst i matchen på fredag betyder att vi går förbi även dem i den tighta tabellen där det just nu ligger 6 lag mellan 24 och 22 poäng.